Hero pozadí

nech CIHLA d

Náš příběh

Byl jsem unavený, nemocný a frustrovaný z "jídla", které mělo být zdravé, ale nebylo.

Zjistil jsem, že řešení není v doplňcích a lécích, ale ve skutečných, nekompromisních surovinách.

A protože jsem na trhu nenašel nic, co by splňovalo moje nároky na poctivou a funkční svačinu, vytvořil jsem CIHLU.

Tohle je náš společný příběh.

logo

Co pořád jíst?

Opakuje se to každý den, pro většinu z nás i několikrát denně. Strava má být vyvážená, pestrá, zdravá, plná bílkovin, vlákniny, minerálů, vitamínů...

Realita je ovšem o dost složitější. Máme svá zaměstnání, koníčky, děti, zvířata a další. Ne každý má denodenně chuť a čas řešit, co pořád jíst. Měl jsem to úplně stejně.

Junk food

Moje strava vypadala zhruba nějak takhle:

Zdraví

Zdraví bylo nakonec to, co mě dovedlo až „sem“. Pravidelně jsem byl (v tom lepším případě jen) nachlazený, případně rovnou práce neschopný. Také slabý, unavený, nevyspalý, naštvaný, apatický...

Řešil jsem to léky a doplňky. Antidepresiva, prášky na bolest, doplňky na spaní... Moje polička praskala ve švech a seznam jen rostl:

Doplňky a léky

A zatímco léků a doplňků přibývalo (a peněz ubývalo), nic se neměnilo. Studoval jsem odborné zdroje, vědecké studie, nořil se do tajů alternativní medicíny, otužování, meditace, přerušovaných půstů, terapie červeným světlem... ale stále jsem se necítil lépe.

Správný směr

Správný směr

Jak už to tak někdy bývá, odpověď jsem našel přímo před nosem. Měl jsem jí několikrát denně na talíři, v misce, v batohu, v plastovém obalu z pumpy. Nepřestal jsem se otužovat a dobře a kvalitně spát, meditovat, sportovat... Ta skutečná změna nastala, až když jsem zásadně změnil samotné stravování.

Z mého jídelníčku skoro zcela vymizela ultra-zpracovaná strava, dávky masa jsem zásadně omezil, bílé pečivo a jogurty téměř kompletně odstranil. Můj nový arzenál tvoří:

Výsledky

Klidné bříško

Příjem bílkovin tak byl nadále dostatečně vysoký, strava se stala sytící a velkoobjemovou. A s vlákninou jsem se postupně dostal mnohem výš než je doporučených 30 g denně. Zásadně se mi změnilo trávení, snížil se zánět, zlepšila imunita, únava i nálada. Během několika týdnů byl problém jednoduše vyřešen. Přitom jeho luštěním jsem trávil roky.

Rozhodně netvrdím, že to byla otočka o 180°, někdy zajdu na pivo s kamarády, dám si kvalitní zmrzlinu, poctivý burger nebo i tu pizzu na oslavě. Ale většinou držím kurz, delší a souviselejší výpadek je okamžitě znát.

Co dál...

Zůstával tu však jeden problém: ona každodennost. Co dělat, když člověk nemá čas, je na cestách a po ruce není plný arzenál superpotravin?

Dal jsem se tedy do hledání. Trh nabízí nepřeberné množství tyčinek, sendvičů, baget... Všechny mají však jedno společné. Jejich složení je naprosto tragické. Jsou plné cukrů, umělých sladidel, výplní, konzervantů, aromat, nekvalitních tuků... Přesně těch věcí, kvůli kterým jsem nebyl zdráv. Nic, co jsem testoval, nesplňovalo parametry čistého a kvalitního složení.

CIHLA

Produktová fotka Cihly

A jelikož jsem na potravinovém trhu nic nenašel, začal jsem tvořit. Pro sebe, pro své děti, pro své kamarády. A tak vznikla CIHLA. Je to všechno, co nám scházelo: je chutná, výživná, promyšlená, kvalitní, čistá, bohatá, komplexní. Plná bílkovin a vlákniny. Je to moje chlouba a radost.

Skvěle funguje i pro mého sedmiletého syna, mlsného milovníka sladkého, který nechtěl „zdravě“ snídat. Dřív býval ve škole unavený a nesoustředěný, protože ho běžná snídaně nezasytila. Díky Cihle dostal něco, co mu chutná, zasytí ho a energie mu spolehlivě vydrží až do oběda.

Podrobnosti o produktu najdete na stránce věnované CIHLE. Její tvorbou, laděním receptů a hlavně konzumací, se nyní baví celé moje okolí. Vždy jen z poctivých surovin, které všichni znají jménem.

Žádné hádanky, jen skutečné jídlo

Logo nechCIHLAd.cz

Tohle všechno by mohl být hezký happy end, ale mně to nestačilo. Vidím, že zdraví a stravování dnes už řeší skoro každý. Bohužel většinou nedostatečně, nebo rovnou špatně. A já se nedivím, marketing je mocná zbraň a těch informací je tolik. Hlavně proto jsem se rozhodl založit projekt nechCIHLAd.

Jeho blogová část (v přípravě) bude sloužit ke sdílení osobních příběhů a postřehů. Obchod k distribuci CIHLY k vám, kterým jednoduše nestačí rohlík se šunkou a sýrem. Vám, kteří se necítíte úplně dobře po konzumaci proteinových tyčinek, croissantů a baget z pumpy.

VlákMENU

VlákMENU

Vláknina je podle mých zjištění jednou z nejdůležitějších složek stravy. Uvádí se, že původní lovci a sběrači měli ve stravě až 100g vlákniny denně. A já chtěl jít dál, než jen konzumovat čisté psyllium bez chuti.

Spojil jsem hned čtyři druhy rozpustné a nerozpustné vlákniny, přidal resistentní škrob, skvělou chuť, cenné antioxidanty a protizánětlivé složky v podobě koření. Další podrobnosti najdete na stránce VlákMENU.

Naděje

Myslím si a věřím, že oboje je potřeba. Trh je plný odpadků, v tom lepším případě „jen“ kompromisů. A doufám, že i díky tobě se nám společně podaří posunout trh někam, kde není jen obal, marketing a hon za marží.

Josef Rotrekl

- Josef Rotrekl, zakladatel

Snad tu bude časem více něčeho, čemu u nás říkáme...

Konečně jídlo

Ochutnal si už CIHLU?

Konečně jídlo, co má smysl. Poctivá porce energie, která tě nezklame.

ZKUS I NAŠE VLÁKMENU

Bomba pro tvoje střeva. Protože pravá síla začíná uvnitř.

ZAUJAL TĚ MŮJ PŘÍBĚH?

Pokud máš podobnou zkušenost nebo se chceš na cokoliv zeptat...

NAPÍŠU JOSEFOVI

Čtu všechny zprávy. Ať už máš dotaz k Cihle, ke stravě, nebo chceš jen pozdravit.

Ještě řešíme poslední papíry, ale CIHLA už se těší ven. Nech nám prosím kontakt a budeš u toho jako první.